20

nedjelja

siječanj

2013

monte kolač

mislim da ne postoje industrijski prehrambeni proizvodi tipa keksi, pudinzi, razne čokoladice za koje netko nije osmislio nekakav domaći recept

tako sam slučajno u jednom dokumentu s receptima naišla i na ovaj, nemam pojma tko ga je smislio a ja sam naravno dodala malo ruma zbog arome ;)



a kako jako dugo vremena nisam napravila ništa slatko, dečki su rekli da bismo mogli isprobati ovo

kako ne zahtijeva previše truda, moglo je proći ;)

tko voli pudingaste deserte, nek' proba

potrebni sastojci:

petit beurre

1. krema : 1 l mlijeka, 100 g škrobnog brašna, 100 g šećera, 1 vanilin šećer, 125 g maslaca

2. krema: 500 ml slatkog vrhnja za šlag, 200 g čokolade

malo ruma



priprema:

na dno manjeg lima za pečenja poslažite kekse, premažite ih s malo mlijeka pomiješanog s rumom

za prvu kremu stavite da se zagrije mlijeko, dodajte malo ruma, u drugoj posudi izmiješajte šećer i brašno s malo hladnog mlijeka da dobijete glatku smjesu, kad mlijeko zavrije ukuhajte tu smjesu i na laganoj vatri miješajte oko dvije minute, u vruće umiješajte maslac i prelijte preko keksa

za drugu kremu na laganoj vatri ugrijte vrhnje u koje ste umiješali nasjeckanu čokoladu, kad se čokolada otopi prelijte preko prve kreme, stavite da se ohladi i gotovo



sad odoh dalje ljenčariti uz seriju dok se ručak krčka ;)

<< Arhiva >>